Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Lichior de oua Optiuni · View
Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 9:47:57 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Lichior de oua

Avem nevoie de:

-12 oua, separati albusul de galbenus
-1 1/2 cani de zahar ( eu folosesc zahar brun)
-1 litru de lapte nedegresat( E Craciunul, deh..pacatuim)
-1 1/2 litrii de (ei ii zic Heavy Cream) eu folosesc de la Hulala pachetul de frisca- il pun nebatut...dar daca vreti ca lichiorul sa fie mai "solid" puteti sa bateti frisca
-3 cani de bourbon ( poate fi si whiskey)
-1/2 cana de rom ( nu, nu esenta)
-2 cani coniac
-1 kg inghetata de vanilie
-Nucsoara proaspat rasa sau scortisoara dupa gust

Cum procedam:

1. Intr-un bol mare bateti galbenusurile bine; treptat adaugati zaharul; Bateti cu telul batet (1 litru)i frisca hulala si amestecati apoi cu laptele; adaugati burbonul, romul si coniacul amestecand in continuare.

2. Chiar inainte de a servi lichiorul bateti albusurile pana se intaresc adaugand putin zahar pt a le induci; adaugati compozitia licghiorului pregatit anterior; bateti jumatatea de kg de frisca ramasa si adaugati-o si pe aceea; la final adaugati si inghetata pana se incorporeaza

3. Presarati nucsoara sau scortisoara.


Lichor de oua

Se bat cu mixerul 8 galbenusuri cu 600 g zahar.Se toarna treptat 1 l lapte si se continua amestecatul pe baia de abur, pana se obtine o crema de consistenta smantanei. Se pun 3 plicuri de zahar vanilat,iar cand se raceste se combina cu 1/2 l alcool rafinat


Lichor de oua


Ingrediente:
10 oua, 100 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva). Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu. Se adauga compoztia la galbenusuri, se amesteca pana devine o crema. Se amesteca pana se racesc, putandu-se adauga cateva cubulete de gheata.


Lichior de oua


Ingrediente :
7 galbenusuri, 1 litru lapte, 9 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 1/2 pahar alcool.

Mod de preparare :
Se pune la fiert laptele cu zaharul vanilat. In acest timp se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si se toarna, putin cate putin lapte, amestecand mereu cu lingura in acelasi sens. Se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa (fara sa fiarba). Dupa ce s-a racit, se strecoara, se adauga alcoolul, se amesteca bine si se pune in sticle.


nicomaritza
Postat: Monday, March 31, 2008 10:03:37 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
le-ai incercat pe toate?
Veronika
Postat: Monday, March 31, 2008 10:08:11 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Nu, nu le-am incercat pe toate. Daca erau incercate aveam si poze, dar le-au incercat altii si a fost ok.
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.614 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.