Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Prajitura Alba ca Zapada Optiuni · View
Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 9:36:04 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Prajitura Alba ca Zapada


Aluatul pentru foi
- 3 oua
- 100 g zahar pudra
- 6 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita rasa praf de copt
- sare
- 450 g faina


Cum procedam:

-mixam ouale + zahar + ulei + lapte
-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic,fiecare foaie

Crema:

- 500 ml lapte
- 2 linguri cu varf faina
- 250 g unt
- 275 g zahar pudra
- 1 lamaie

-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
-ungem prima foaie cu crema
-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie
-pudram cu zahar pudra deasupra
-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.
Eu am pus tava cu tortul trunchi de copac peste si a iesit super frumos si foile s-au inmoiat de minune

Foartee bun si garantat!

Mie mi-au iesit 4 foi si crema mi-a ajuns!

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 9:43:25 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
mixam oule cu zaharul


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6103.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:46:03 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
adaugam uleiul + lapte


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6105.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:46:39 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6108.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:47:31 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
rezultatul


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6109.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:49:36 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
impartim aluatul in 3


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6110.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:50:20 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
coacem fiecare foaie pe dosul tavii unse


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6111.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:50:54 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
foile gata coapte:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6113.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:51:52 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6131.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:52:53 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
gata omogenizat:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6132.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:53:41 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
luam prima foaie si o ungem cu crema,apoi a doua foaie si restul de crema si ultima foaie peste. mie mi-au iesit 4 foi si crema mi-a ajuns.winking


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6133.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:56:02 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
deasupra prajiturii punem o greutate.eu am pus o tava cu un tortwinking si am lasat la frigier pana a doua zi.


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6242.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:57:32 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
gata pudrata cu zahar si taiata:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6244.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:58:02 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
frumos pe farfurie:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6248.jpg

Veronika
Postat: Monday, March 24, 2008 10:58:35 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
inca una:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_6250.jpg

Lory
Postat: Tuesday, March 25, 2008 10:30:47 AM


Nivel: Membru avansat
Grupuri: Membri

Inscris: 2/8/2008
Postari: 366
Locatia: Romania
foarte buna prajiturica asta rose rose o fac si eu si de fiecare data e apreciata>big grin< kiss

Bucataresele vesele
nicomaritza
Postat: Tuesday, March 25, 2008 1:13:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
foarte buna si usor de facut
chair uitasem de ea
multumesc ca mi-ai adus aminte
nicomaritza
Postat: Tuesday, March 25, 2008 1:15:26 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
reteta mea era cu amoniac in loc de praf de copt si se punea stins. tu cum ai pus praful de copt? din ce am citit reiese ca nu l-ai stins.
Veronika
Postat: Thursday, March 27, 2008 8:14:51 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Praful de copt nu trebuie stins, numai amoniacul.
Da, la foile cu miere sau sunt si alte retete de alba... se pune amoniac, reteta asta e numai cu praf de copt.
Aici praful de copt se amesteca cu faina.
nicomaritza
Postat: Thursday, March 27, 2008 9:35:24 PM


Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 2/20/2008
Postari: 1,203
multumesc pentru lamuriri
Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.096 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.