Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
Bine ai venit, oaspete Cauta | Teme active | Membri | Intrare

Tarta cu branza dulce si visine Optiuni · View
Veronika
Postat: Wednesday, March 26, 2008 1:22:30 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
Avem nevoie de:
-200 gr faina 40 gr amidon ( 5 linguri de supa, dar nu cu varf ! )
-1 varf cutit de praf de copt
-1 ou
-60 gr zahar
-125 gr margarina

Aluatul:
-intr-un castron punem faina amestecata cu praful de copt si amidonul, oul , zaharul si margarina topita
-dupa ce amestecati cu lingura, incepeti sa masati bine aluatul cu degetele, mainile, este usor de amestecat, aluatul este moale si usor de lucrat...asa.. si-l faceti bila si dupa aia il puneti pe o folie de aluminiu, si-l dati la frigider pt. 30 de minute
-in timp ce aluatul se intepeneste incet dar sigur la frigider, pregatim ingredientele pt crema
Crema:
-125 gr margarina
-1 pahar zahar
-coaja rasa de la o lamaie
-2 plicuri zahar vanilat
-4 oua
-60 gr amidon
-1 kg branza de vaci
-visine - 400 g
-intr-un castron punem margarina topita, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie... amestecam bine (eu am amestecat cu o lingura normala)
-dupa ce amestecam, punem galbenusurile, amidonul si branza de vaci peste compozitia de margarina si amestecam din nou
-separat , intr-un castron batem cele 4 albusuri spuma
-albusurile batute spuma le rasturnam peste compozitia de branza si le inglobam usor, cu lingura ! daca faceti cu mixerul se flescaie toata branza
-scoatem aluatul din frigider, pregatim o forma cu fundul detasabil, o tapetam cu ulei, faina, facem un cerc de aluat corespunzator fundului formei, iar o mica parte de aluat o pastram
-punem cercul de aluat in forma si din celalalt rest de aluat facem un carnat lung. Carnatul de aluat il punem pe marginile formei
-facem masaj usor cu degetele pana-l aplatizam in felul asta... aluatul trebuie sa urce pe peretii formei
-in forma punem toata compozitia de branza, o nivelam cum putem cat mai dreapta.
-pune visinele peste branza, si unele din ele impingeti-le cu degetul in jos, in compozitie.
-se introduce la cuptorul incins la 175 de grade, pentru 80-90 de minute (nici mai mult , nici mai putin, aprox. o ora jumate) , si daca in mai putin de o ora jumate se maroneste prea mult la suprafata, acoperiti-o cu folie de aluminiu.
-cand este coapta, se stinge focul se deschide usa de la cuptor si lasam asa pana se racoreste cuptorul.
Veronika
Postat: Wednesday, March 26, 2008 1:23:48 PM

Nivel: Bucătar Şef
Grupuri: Membri

Inscris: 3/13/2008
Postari: 746
Locatia: Arad
poze:


[Veronika attached the following image(s):]
IMG_1118-1.jpg
IMG_1123-1.jpg

Utilizatori pe tema
Guest


Sari la forum
NU poti posta noi teme in acest forum.
NU poti raspunde la teme in acest forum.
NU poti sterge postari la acest forum.
Nu poti edita postari la acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaj in acest forum.

RSS Forumul principal : RSS

FlatEarth Theme Created by Jaben Cargman (Tiny Gecko)
Sustinut de Yet Another Forum.net versiunea 1.9.1.8 (NET v2.0) - 3/29/2008
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Acesta pagina a fost generata in 0.066 secunde.



Copyright ©2002-2009 Pandora Impex SRL.