Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Zacuscă de dovleac pentru iarnă
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 dovleac (cca 3 kg), 1 kg mere sau alte fructe, 1 ardei iute (optional), 2 linguri seminte mustar, otet, sare, 3 linguri zahar brun.

Mod de preparare: Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. Merele se curata si se taie fin. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se doreste mai picant), semintele de mustar, otetul si sarea dupa gust. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se fierbe in continuare cca 30 minute. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se poate adauga apa/otet, daca este prea uscata compozitia. Se adauga zaharul brun, amestecand in continuare, pana la dizolvarea acestuia. Se fierbe inca 1 ora, pana cand compozitia se intareste. Se umplu borcanele sterilizate.
Se poate consuma dupa 1 luna.
Se depoziteaza la rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.