Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Vinete umplute cu ceapă, usturoi și roșii (II)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 vinete mici si groase, 1 lingurita de sare, 125 ml untdelemn, 2 catei de usturoi zdrobiti, 3 cepe mijlocii taiate inele subtiri, 4 rosii taiate foarte marunt, sare si piper negru, proaspat macinat, 2 linguri patrunjel verde tocat, 2-3 linguri suc de lamaie, un varf de cutit de zahar, 85 ml apa.

Mod de preparare: Se taie vinetele in doua pe lung si li se scot capacul si codita. Fiecare jumatate se despica in adancime (pe partea bombata) cu un cutit ascutit. Se sareaza, se pun intr-un vas acoperite cu apa de la frigider si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se scot din apa si se sterg cu un stergar de bucatarie.
Jumatate din ulei se incinge intr-o tigaie. Se calesc in el ceapa tocata si usturoiul pisat, vreme de 5 minute, pe foc mic. Se scot intr-un castron si se amesteca cu rosiile tocate, piperul si patrunjelul tocat.
Se incinge cuptorul. Se pune untdelemn in tigaie si se infierbanta. Se prajesc vinetele pe ambele parti, la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Se pun intr-o forma de budinca, cu partea fara coaja in jos si se umplu fiecare (folosindu-se o lingurita), in zona unde au fost incizate, cu amestecul de rosii. Sucul lasat se amesteca cu apa si zaharul si se toarna peste vinete. Se dau la cuptor 45 de minute, cu capac, turnandu-se din cand in cand peste ele din zeama lasata.
Se servesc presarate cu frunze de patrunjel, stropite cu sucul din vas.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.