Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Vinete cu mozzarella sau telemea
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg roșii, 3 vinete, 1 bucată de mozzarella (rotundă, cum se vinde in comerț) sau 250 g brânză telemea mai moale, 3 rămurele de cimbru proaspăt, 100 ml de supă de pasare (concentrat de pasare fiert în apă), untdelemn fin, sare, piper.

Mod de preparare: Spălați roșiile, tăiați-le capacul de sus, apoi tăiați-le și pe ele în rondele, pe toată suprafața lor. Puneți să se încingă în tigaie o lingură de untdelemn și căliți feliile de roșii în el, vreme de 5 min. Sărați, piperați.

Spălați vinetele (alegeți-le cât mai lunguiețe) și tăiați-le felii cam de un deget, pe lat.

Încălziți cuptorul la maximum.

Într-un vas rezistent la foc, uns cu puțin untdelemn, așterneți roșiile, rondea lângă rodea. Peste ele, așezați vinetele, presărați cimbrul, sărați, piperați, stropiți-le din abundență cu untdelemn și supă de pasăre.

Peste toate, așezați mozzarella sau telemeaua, tăiate felii subțiri. Dați vasul la cuptor și lăsați-l vreme de o oră și jumătate.

Serviți mâncarea fierbinte, cu puțin cimbru presărat pe deasupra.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.