Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Turnuleț cu hering marinat
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 8 felii de hering marinat, 2 dovlecei, 2 ardei capia, 4 andive, 250 g făină, 150 ml lapte dulce, 2 ouă, un vîrf de cuțit praf de copt, 1 lămîie, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, cimbru, sos de roșii picant, roșii.

Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă făina cu praful de copt, laptele dulce, ouăle, sarea și piperul după gust. Se mixează totul și se lasă 5 minute să se odihnească aluatul.
Se încinge ulei într-o tigaie și, cu o lingură, se ia din aluat și se pune în tigaie sub formă de gogoșele. Se prăjesc pe ambele părți pînă cînd capătă o culoare aurie. Se scot cu o spumieră și se așează pe un șervet de hîrtie absorbant.
Andivele se spală, se taie în bucăți și se stropesc cu sucul de lămîie. Se lasă 5 minute ca să acționeze sucul, apoi se prăjesc în ulei încins timp de 2-3 minute.
Ardeii capia și dovleceii se spală, se taie în felii subțiri și se călesc timp de 5 minute. Se suprapun alternativ felii de dovlecei, gogoșele, felii de pește, ardei capia și tot așa pînă cînd se realizează toate turnulețele.
Se servesc alături de andivele prăjite, presărate cu cimbru tocat, un sos de roșii picant sau salată de roșii cu cimbru.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.