Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tortul paradisului
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: Blat: 150 g faina, 4 linguri zahar, sare, un albus, 100 g unt, un blat cumparat.
Crema: 2 grapefruituri roz, 4 portocale, 10 g gelatina, 125 g zahar, 300 g iaurt, 300 g mascarpone, 5 linguri campari, 550 ml nectar de grapefruit, 400 ml frisca, 3 linguri gem, un plic glazura transparenta pentru tort, 125 g migdale sfaramate.

Mod de preparare: Se framanta un aluat din faina, zahar, un praf de sare, albus si unt. Se infasoara in folie si se da 30 min la rece. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme de tort se aseaza aluatul si se coace 15 min. Se scoate din forma si se lasa sa se racesca. Se desfac feliile portocalelor si ale grapefruit-urilor. Gelatina se moaie in apa rece. Se amesteca iaurtul cu zaharul pudra, mascarpone si 2 linguri de campari. Se incalzesc 350 ml nectar de grapefruit. Se dizolva inauntru gelatina si se toarna in fir subtire in crema de mascarpone. Se da la rece 15 min. Se bate frisca. Se pun 5 linguri deoparte, restul se amesteca cu crema. Blatul cumparat se taie pe 2 nivele. Se unge cu gem incalzit blatul preparat. Se pune o parte din blatul cumparat, 1/2 din citrice, crema, cealalta jumatate de blat. Se pun deasupra citricele ramase si se da la rece 3 ore. Se prepara glazura cu 3 linguri de campari si restul de nectar si se toarna peste fructe. Se decoreaza pe margine cu frisca oprita si migdalele sfaramate.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.