Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort de vinete
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină, 130 g unt sau margarină, 1/2 linguriță sare, 2-3 linguri apă rece.
Pentru umplutură: 4 vinete mici, sare, piper măcinat, 1 mănunchi pătrunjel, ulei, 3 ouă, 150 ml smîntînă, 100 g cașcaval ras.
Pentru uns forma: unt sau margarină.

Mod de preparare: Pentru umplutură: se taie capetele vinetelor, apoi se taie felii groase de un deget, se sărează, se lasă puțin, apoi se tamponează cu un șervețel de hîrtie fiecare felie de vînătă, se piperează și se frig în puțin ulei. Se pun pe hîrtie absorbantă, apoi se presară peste ele pătrunjel tocat fin.
Se prepară aluatul: se amestecă făina cu untul sau margarina și, adăugînd apă rece, frămîntăm repede un aluat. Ungem o formă de 26 cm diametru cu unt sau margarină și o căptușim cu aluatul preparat. Peste aluat, vom așeza feliile de vînătă.
Se bat ouăle, se adauga smîntîna și cașcavalul ras și cu această compoziție acoperim feliile de vînătă. Coacem tortul în cuptor preîncălzit, la 180 grade C, timp de 30 minute.
Se taie în 8 porții.
Acompaniem preparatul cu o bere rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.