Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort de griș cu sirop de lămâie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 250 g unt, 1 ceasca zahar tos fin, 3 oua batute usor, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 ceasca gris, 3/4 ceasca nuca de cocos rasa, 1 1/4 ceasca faina.
Pentru sirop: 3/4 ceasca zahar, 1 ceasca apa, 1 lamaie taiata felii subtiri.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge cu unt o forma adanca cu pereti detasabili (diametrul: 23 cm), se tapeteaza cu hartie de copt (fundul si peretii) si se unge si aceasta. Se amesteca (cu mixerul) 10 minute untul si zaharul, incorporand, apoi, ouale, esenta de vanilie si grisul.
Se mai amesteca 5 minute, se toarna compozitia intr-un castron mare, se adauga nuca de cocos si apoi faina (cu o lingura de metal) si se amesteca in continuare pana ce devine neteda.
Se toarna in forma, se netezeste la suprafata si se coace circa o ora (se incearca cu un ac). Se toarna siropul rece peste prajitura fierbinte (in forma), se lasa sa se raceasca, se scoate din forma si se serveste cu felii de lamaie si - eventual - frisca.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.