Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort de clătite cu lebăr

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Pentru clatite: 100 g faina, sare, un ou, 100 ml lapte, 50 g unt, 2 lingurite de pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert), untdelemn pentru copt.
Crema de lebar: 500 g ficat de vitel (vita), 150 g slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de salvie, 2 linguri de untdelemn, 2 linguri de suc de portocale, 2 linguri de otet de vin, 50 g unt, 50 g smantana, piper macinat.

Mod de preparare: Se face un aluat curgator din faina, sare, ou, lapte si 100 ml apa. Se topeste untul si se amesteca in aluat. Se adauga pulberea de salvie. Se coc 7 clatite intr-o tigaie unsa cu foarte putin ulei. Crema de lebar: Se taie ficatul marunt, slaninuta se taie in feliute. Se amesteca rozmarinul uscat cu salvia (se vand la plicuri, in comert). Ficatul, slaninuta si plantele aromate se dau prin masina de tocat. Se incinge untdelemnul si se caleste in el amestecul de ficat circa 3 minute. Se ia tigaia de pe foc si se adauga in compozitie otetul si sucul de portocale. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana si untul lichefiat, pana se obtine o crema. Se sareaza, se pipereaza. Se face un tort din clatitele suprapuse si unse fiecare cu un strat subtire de pasta de lebar. Se acopera cu o clatita.
Peste noapte se baga la frigider. Se serveste a doua zi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.