Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort de clătite cu carne de miel

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru clatite: 1 pahar faina de grau, 1/2 pahar faina de malai (fina), 1 ou batut, 375 ml apa, grasime pentru uns tigaia.
Pentru umplutura: 1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu (mijlociu) taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti (rosii) taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1 cutie rosii decojite (440 g), 1/4 pahar bulion gros, 1/2 pahar smantana groasa, 1/2 pahar parmezan (cascaval) ras.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge tava cu unt topit sau cu ulei. Se amesteca faina, malaiul, oul si apa (cu mixerul) circa 10 secunde, pana ce se obtine un aluat neted. Se toarna 3 linguri de aluat intr-o tigaie unsa, se prajeste clatita circa un minut pe o parte, la foc potrivit, apoi se intoarce si se prajeste si pe cealalta parte (trebuie sa se rumeneasca usor). Se procedeaza la fel si cu restul de aluat, adaugandu-se din cand in cand cate putina grasime. Se fac, in total, 9 clatite, care, pe masura ce s-au prajit, se pun pe o farfurie si se acopera cu un servet de bucatarie.
Se prepara apoi umplutura. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie si se pun la prajit ceapa, ardeiul, usturoiul si ardeii iuti. Se lasa doua minute la foc potrivit, amestecand intruna, pana ce ceapa incepe sa se rumeneasca. Se adauga carnea tocata, se prajeste si ea 4 minute la foc iute, pana ce se evapora toata zeama, se zdrobeste cu o furculita si apoi se incorporeaza rosiile taiate si bulionul si se lasa sa fiarba toate impreuna 5 minute - cu capac - amestecand din timp in timp (compozitia trebuie sa fie zemoasa). Se pune o clatita pe tava, se unge cu 3 linguri de smantana si se acopera cu 1/8 din umplutura. Deasupra se pune alta clatita si asa mai departe, pana ce se asaza toate clatitele. Peste cea de sus se presara cascavalul ras, se baga “tortul” la cuptor, se coace 30 de minute, pana se patrunde bine si se rumeneste frumos.
Se serveste fierbinte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.