Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort cu zmeură (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 8

Ingrediente: 4 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt, 2 linguri Maizena, 2 oua, 1/3 ceasca zahar.
Pentru crema de zmeura: 400 g zmeura proaspata sau congelata, 1 ou, 1/3 ceasca zahar tos foarte fin, 250 g branza de vaci, 1 1/4 ceasca frisca batuta, 1 lingura gelatina, 3 linguri apa, zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C si se unge o forma rotunda (cu pereti detasabili) cu unt topit sau cu ulei.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si cu Maizena. Intr-un castron mai mic se bat ouale circa 3 minute, se incorporeaza zaharul (in ploaie) si se amesteca in continuare pana ce acesta se topeste complet, iar compozitia devine galbena si lucioasa.
Se varsa intr-un castron mai mare, se adauga faina cernuta si se amesteca repede, cu o lingura de metal. Se toarna amestecul in forma unsa si se da 15 minute la cuptor. Cand blatul s-a rumenit si se desprinde de peretii formei, se scoate din cuptor, se lasa sa se odihneasca 3 minute si se rastoarna.
Pentru crema: Se pun in robotul de bucatarie 300 g zmeura, se maruntesc, se paseaza printr-o sita si din piureul astfel obtinut se pune jumatate deoparte. Intr-un castron se amesteca (cu mixerul) ouale cu zaharul si cand devin cremoase, se adauga branza de vaci.
Se inmoaie gelatina intr-o craticioara cu putina apa, se pune pe foc pe baie de apa si se amesteca pana ce se dizolva complet. Se ia o lingura de metal cu care se amesteca in compozitia cu branza de vaci si oua: gelatina, jumatate din piureul de zmeura, zmeura intreaga ramasa (100 g) si la sfarsit frisca batuta. Se acopera castronul cu o folie de plastic si se lasa crema sa se inchege la frigider circa 10 minute, amestecand-o din timp in timp.
Se taie blatul in doua (pe lat). Jumatatea de jos se unge cu un strat omogen de crema, se acopera cu cealalta jumatate de blat si se tine la rece ca sa se intareasca crema. Inainte de a-l servi, tortul se pudreaza cu zahar, se taie in 8 bucati, se aseaza fiecare bucata pe cate-o farfurioara si de jur imprejur se toarna cate putin din piureul de zmeura pus deoparte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.