Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort crocant cu mere
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 5 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 450 g aluat de foi, 140 g zahar pudra, 50 g nuci macinate, 600 ml frisca, 1 kg mere, 200 ml suc de mere, sucul si coaja rasa de la o lamaie, scortisoara, 3-4 lingurite amidon, 2 plicuri praf intaritor pentru frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g gem de caise.

Mod de preparare: Se intind 3 foi duble de aluat. O foaie se pudreaza cu o lingura de zahar, celelalte se ung cu un amestec din 50 g zahar, 50 g frisca, nuci. Foile se coc 15 min la 200 grade si apoi se taie cercuri. Un mar se taie felii, restul se rad. Se amesteca sucul de mere cu 3 linguri zahar, suc si coaja de portocala si scortisoara. Se oparesc feliile de mere 5 min. Se scot si se pun in aceeasi zeama merele rase. Acestea se fierb 5 min. La nevoie se pune amidon. Restul de frisca se bate cu intaritor si zahar vanilat. Se fierbe 2 minute gemul cu suc de portocale. Foile de tort se ung cu dulceata, compozitia de mere si 2/3 din frisca. Se suprapun si se aseaza capacul. Se aseaza restul de frisca si merele.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.