Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tochitură dobrogeană
Rețetă tradițională din România

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 600-700 g carne de porc (pulpă fără os sau fleică fără prea multă grăsime), 1 ceapă potrivită, o lingură mare și cu vîrf pastă de roșii, 2 linguri ulei, un pahar de vin roșu.

Usturoi – 1 căpățână mare

Sare, piper, boia dulce, cimbru – după gust


Mod de preparare: Se ia carnea, de preferinta proaspata si de o culoare roz-deschis, se taie in cubulete ca pentru a fi tocata.
Usturoiul se curata si se taie fiecare catel in feliute subtirele, nu pe lung, ci de-a latul. Ceapa se curata si se taie marunt.
Se pun cele doua linguri de ulei intr-o cratita la incins. Cand e incins bine uleiul se arunca ceapa la rumenit. Daca primele bucatele de ceapa au inceput sa devina maronii, se poate adauga fara probleme si carnea. Se presara condimentele dupa bunul plac, dar aveti grija sa nu abunde cimbrul sau boiaua, deoarece dau un gust amarui mancarii.
Se intoarce carnea pe toate partile, pana cand toate bucatile au devenit albicioase. In acest moment se adauga cam 2 cani de apa calda in cratita. Se mai pune si o treime din usturoiul taiat. Se acopera, dar nu de tot, si se lasa sa fiarba pana cand scade binisor.
Se verifica moliciunea carnii, nu prin intepare, ci se scoate o bucata si se gusta. Daca sunteti multumiti de gust si consistenta, e bine. Daca nu, se mai adauga niste apa calda, si din nou se lasa sa fiarba mancarea, acoperita fiind.
Daca vi se pare ca e gata, atunci se rastoarna in mancare si paharul cu vin, usturoiul ramas precum si pasta de rosii. Se amesteca bine, sa se imprastie pasta de rosii in toata compozitia. De aici in colo mai sunt cam inca cinci minute de fierbere.
E bine sa fie servita fierbinte, cu o mamaliguta vartoasa deasupra careia sa se aseze frumusel un ou ochi. Ornamente se folosesc frunze de patrunjel, iar pe ou, in mijlocul galbenusului, se pune o boaba de piper.
Muraturile sunt foarte bine-venite la acesta masa, in special castraveciorii murati sau salata de varza acra, dreasa cu ulei si boia.
De baut merge orice daca e vin negru si puternic.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.