Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tocăniță țărănească de legume
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g rosii, 500 g vinete, 500 g dovlecei, 1 ardei galben, 1 ardei verde, 500 g ceapa, 4 catei de usturoi, 1 foaie de dafin, 1 fir de cimbru, 1 fir de rozmarin, 1 fir de patrunjel, 5 linguri de untdelemn, sare, piper.

Mod de preparare: Opariti rosiile in apa clocotita. Scoateti-le pielita, taiati-le in sferturi si scoateti-le semintele (prin apasare usoara).
Curatati vinetele si dovleceii de coaja si taiati-i in felii de 1/2 cm.
Spalati ardeii, scoateti-le capacelele si semintele si taiati-i in lamele subtiri.
Curatati ceapa si tocati-o marunt.
Incingeti 3 linguri de untdelemn intr-o cratita si prajiti feliile de vinete pe ambele parti, pana se auresc. Scoateti-le si lasati-le sa se scurga. Procedati la fel si cu dovleceii si ardeii.
Aruncati untdelemnul folosit si puneti toate legumele inapoi, in cratita.
Adaugati rosiile taiate, busuiocul, cateii de usturoi curatati, foaia de dafin, rozmarinul si cimbrul. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba la foc mic, vreme de o ora, fara a adauga apa.
La final, adaugati 2 linguri de untdelemn.
Serviti fierbinte sau rece, ca o zacusca.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.