Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Terină de pește cu sos de șofran și usturoi
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g file de peste, 4 foi de gelatina, 1 albus batut spuma, 300 g spanac, 250 g creveti, 3 cartofi mijlocii, 200 ml concentrat de peste, 1 lingura faina, 20 g unt, 2 cepe potrivite, 2 linguri smantana, 1 praf de sofran, 2 catei de usturoi.

Mod de preparare: Fierbeti pestele in apa cu sare timp de 10 minute. Dizolvati gelatina in zeama in care ati fiert pestele si amestecati cu bucatile de peste si cu 1 albus batut spuma.
Coaceti terina in folie de aluminiu pana se intareste, apoi taiati-o felii groase de 2cm. Curatati crevetii si spanacul. Taiati cartofii felii subtiri si prajiti-i in unt, la foc mic (aranjati in forma de disc). Intoarceti pe partea cealalta dupa cateva minute si scoateti-i pe o hartie absorbanta.
Topiti jumatate din unt si prajiti faina, apoi adaugati cate putin din concentratul de peste, sofranul si usturoiul. Fierbeti timp de 15 minute. Strecurati, adaugati 2 linguri de smantana si continuati fierberea timp de 2 minute.
Preparati soteul de spanac cu restul de unt, adaugati 1 praf de nucsoara si tineti la cald. Prajiti crevetii in ulei. Asezati soteul de spanac pe farfurie, intr-un strat rotunjit, puneti deasupra terina si peste ea crevetii. Asezati galeta de cartofi prajiti langa creveti si turnati sosul. Prajiti cateva foi de usturoi pentru ornat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.