Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Terină de ficat cu sos

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 8

Ingrediente: 1 kg ficat de porc, 300 g orez, 2 legături ceapă verde, 3 ouă, 1 ardei gras roșu, 400 g morcovi, 400 g ciuperci, 6 roșii, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, mărar, legume de sezon.

Mod de preparare: Orezul se spală în apă rece, se fierbe, se scoate într-o strecurătoare și se lasă să se răcească.
Ficatul se spală și se fierbe. Ceapa verde se curăță și se toacă mărunt. Se împarte în două: o parte se oprește pentru sos și o parte pentru terină.
Ficatul, ardeiul gras și orezul se dau prin mașina de tocat carne, se amestecă împreună cu ceapa tocată, sarea și piperul după gust. Se adaugă ouăle, o lingură de ulei și se amestecă totul.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hîrtie de copt prăjituri unsă cu ulei și se toarnă amestecul. Se introduce tava în cuptorul încins și se coace terina timp de 25-35 de minute, la foc mediu.
Morcovii se fierb și se taie în bucăți mai mici. Ciupercile se curăță și se călesc împreună cu restul de ceapă verde, sare și piper.
Cînd sînt aproape gata, se adaugă morcovii și roșiile pasate. Se fierb și se servesc alături de terina de ficat și verdeață tocată.
Se poate servi alături de o salată de legume de sezon.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.