Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Țelină umplută cu carne (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 5

Ingrediente: 10 țeline potrivite, 350 g carne, 4 cepe, 3 linguri verdeață tocată, 2 linguri orez, bulion sau pastă de roșii, 2 linguri ulei, 1 lingură făină, puțin lapte, 1 păhărel smântână, sare, piper.

Mod de preparare: Țelinele se curăță de coajă, se spală și se scobesc cu o linguriță. Ceapa se toacă și se înăbușă în ulei; se adaugă carnea tăiată în bucățele și se înăbușă sub capac. Se lasă să se răcească puțin, apoi se trec prin mașina de tocat. Se adaugă orezul spălat, verdeața fin tocată și puțin bulion sau pastă de roșii, sare și piper după gust și se amestecă bine. Cu umplutura obținută se umplu țelinele, care se așază într-o cratiță. Se toarnă peste ele apă caldă și se pun pe foc, să dea câteva clocote, apoi se adaugă bulion sau pastă de roșii. Se introduc în cuptorul încins și se lasă să fiarbă până se înmoaie țelina și tocătura. Separat, se desface făina cu lapte rece, se toarnă în sos și se mai lasă să fiarbă la foc mic.
Se servesc fierbinți, cu smîntînă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.