Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tarte cu căpșuni
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 6

Ingrediente: 500 g făină, 130 g unt, 125 g zahăr, 3 ouă, două linguri de zahăr brun, sare, zahăr vanilinat, 3 linguri de apă, două linguri de amidon, 200 ml apă, 45 ml suc de lămâie, 100 ml sirop de căpșuni, o carambolă, căpșuni, unt.

Mod de preparare: Într-un castron se pun untul, zahărul tos, sarea, zahărul vanilinat, apa rece și două ouă. Se mixează și se toarnă în mijlocul făinii.
Se frământă până rezultă un aluat tare, nelipicios. Se acoperă cu folie alimentară și se introduce la rece pentru 30 de minute. Se întinde aluatul și se decupează forme de tartă.
Se așază într-o tavă tapetată cu unt și se ung cu oul rămas, amestecat cu zahărul brun. Se coc timp de 10-15 minute la foc mediu, se scot din tavă și se lasă să se răcească. Într-un castronel se amestecă amidonul cu 3 linguri de apă până rezultă un lichid fără cocoloașe.
Într-un ibric se pun pe foc sucul de lămâie și siropul de căpșuni. Când a început să fiarbă, se adaugă lichidul de amidon și se amestecă mereu, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se lasă să fiarbă până s-a îngroșat, apoi se toarnă în mijlocul tartelor. Se așază tartele pe un grătar și se lasă să se întărească jeleul.
Se servesc reci, alături de felii de carambolă și căpșuni.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.