Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tarte colorate
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 400 g făină, praf de copt, 3 ouă, 100 g zahăr, 100 ml lapte, 150 ml ulei, sare, zahăr vanilinat, 100 g ciocolată neagră, coaja rasă de la o portocală, 50 g fructe confiate, 50 g miezuri de nucă, esență de migdale, 100 g fulgi de cereale expandați, unt.

Mod de preparare: Ouăle se pun într-un vas împreună cu zahărul tos, o jumătate de linguriță de sare și două pliculețe cu zahăr vanilinat. Se mi­xează pînă cînd compoziția și-a dublat volumul, se adaugă laptele dulce și uleiul.
Se presară coaja de portocală, o linguriță de praf de copt și o linguriță de esență de migdale. Se adaugă făina și se mixează totul. Se presară miezurile de nucă tăiate mărunt, fructele confiate și 50 g fulgi expandați.
Se unge o tavă de brioșe cu unt, se toarnă compoziția, se presară deasupra fulgi expandați, se introduce tava în cuptor și se lasă la copt timp de 25-30 de minute la foc mediu spre iute.
Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească timp de zece minute, apoi se scot brioșele cu un cuțit.
Se servesc imediat sau se pot lăsa la răcit și se decorează cu ciocolată negră topită.
Aluatul se poate turna și în forme de hîrtie unse cu ulei sau unt, ca să nu se lipească.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.