Tartă fină cu brânză Camembert 
    
    Rețetă ovo-lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 45 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Porții: 6
    
  
    
     
    Ingrediente: 4 oua, 1 cutie Camembert nu prea moale (250 g), 2 linguri smantana groasa, 250 g aluat fraged, 50 g unt + 10 g pentru uns forma, sare, piper.
    
  Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 210 grade C si ungeti cu unt o forma de tarta cu diametrul de 26 cm. 
Puneti aluatul in forma (imbracand si marginile), intepati-l cu o furculita, acoperiti-l cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole si dati-l 10 minute la cuptor. Cand incepe sa se coloreze, indepartati hartia si boabele de fasole si lasati-l sa se coaca inca 5 minute. 
Curatati usor Camembert-ul de coaja si taiati-l lamele subtiri. Spargeti ouale intr-un castron, bateti-le ca pentru omleta, adaugati smantana si gustati de sare si piper. 
Scoateti aluatul din cuptor, lasati-l putin sa se raceasca, dupa care asezati deasupra lamelele de Camembert, intercalandu-le cu bucatele mici de unt. 
Mai bateti putin omleta-crema, turnati-o peste lamelele de branza, dati tarta la cuptor si lasati-o sa se rumeneasca frumos circa 20 de minute. Serviti-o fierbinte.
     
     |