Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu struguri (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 800 g boabe de struguri albi (Muscat), 2 oua intregi + 1 galbenus, 300 g aluat fraged, 20 g unt, 80 g zahar, 60 g migdale macinate (pudra), 3 linguri frisca nebatuta (sau smantana), faina (pentru planseta).

Mod de preparare: Se intinde aluatul pe planseta usor infainata si se imbraca cu el o forma de tarta unsa cu unt. Marginea aluatului se prinde cu degetul mare si cel aratator si se apasa, formandu-se mici creneluri. Boabele de struguri se pun intr-o sita si se tin sub jetul de apa, dupa care se scurg si se zvanta cu un servet. Se sparg ouale intr-un castron, se adauga galbenusul si zaharul si se bat bine, pana ce amestecul devine spumos. Se incorporeaza pudra de migdale, apoi frisca nebatuta (smantana) si se amesteca bine in continuare pana ce crema devine fluida si omogena. Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se aseaza boabele de struguri pe fundul tartei, in cerc, apropiindu-le cat mai strans unele de altele, iar peste ele se toarna crema, in asa fel incat sa patrunda bine pana jos. Se coace tarta la cuptorul incins, circa 20 de minute, apoi se reduce temperatura la 200 grade C si se mai coace inca 20-25 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se serveste calduta sau rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.