Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă cu căpșuni și mascarpone
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru aluat: 150 g faina, 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie, 60 g zahar, 1 zahar vanilat, 80 g unt moale, 30 g migdale macinate, 1 ou, 1 lingura apa rece.
Pentru umplutura: 250 g mascarpone (se gaseste in comert), 200 g iaurt, 40 g zahar pudra, 3 linguri zeama de lamaie, 3 foi gelatina alba, 750 g capsuni, 3 linguri dulceata de capsuni.

Mod de preparare: Se framanta aluatul (din toate ingredientele de mai sus), se inveleste intr-o folie de plastic si se tine la rece 2 ore. Se unge o forma de tarta, care se tine si ea la rece si se incinge cuptorul la 200 grade C.
Se intinde aluatul pe planseta infainata, se imbraca cu el forma, inclusiv marginile (1,5 cm), care se apasa cu degetele in partea de sus si se inteapa pe fund cu o furculita. Se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de fasole sau mazare uscata (ca sa nu se umfle) si se coace 10 minute. Se scoate din cuptor, se indeparteaza hartia si boabele si se coace inca 5 minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se amesteca mascarpone (o smantana groasa) cu iaurtul, zaharul pudra si zeama de lamaie. Se inmoaie si se dizolva gelatina, se amesteca cu putina crema si se incorporeaza apoi in restul compozitiei. Se intinde crema peste aluat si se lasa sa stea la rece minimum doua ore.
Se taie in doua capsunile spalate si curatate si se infig una langa alta in crema (cu varfurile indreptate in sus). Cu doua ore inainte de-a servi tarta, se toarna peste ea dulceata de capsuni incalzita.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.