Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă Tatin cu mere (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porții: 6

Ingrediente: 250 g făină, 150 g unt (moale), 300 g zahăr, 1 ou, 2 kg mere, sare.

Mod de preparare: Puneți făina într-un castron, faceți la mijloc o gropiță și spargeți oul. Adăugați un vârf de cuțit de sare, 100 g zahăr și 100 g unt. Amestecați bine cu vârfurile degetelor până obțineti un aluat. Înveliți-l într-o folie și lăsați-l 30 min. să se odihnească în frigider.

Curățați merele de coajă, tăiați-le în patru și îndepărtați partea lemnoasă și sâmburii.

Încălziți cuptorul la 180°C.

Puneți restul de zahăr într-o formă de metal și lăsați-l să se topească la foc mic, împreună cu 50 g unt. Luați forma de pe foc și așezați pe fundul ei merele. Puneți-o iar pe foc și lăsați să se călească încet, fără să amestecați, până ce se caramelizează ușor.

Întindeți aluatul pe planșeta înfăinată, având grijă să depășească puțin diametrul formei în care se află merele, așezați-l peste mere și vârâți marginile spre interiorul formei. Înțepați-l din loc în loc cu furculița și dați forma la cuptor. Lăsați tarta să se coacă 25 min. (până se rumenește).

Scoateți-o din formă și serviți-o caldă, eventual cu smântână.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.