Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Supă de roșii cu fenicul
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg roșii, 1 fir de praz, 1 bucată de fenicul, 500 g fasole verde, 1 țelină, 2 morcovi, pastă de tomate, 1 ardei iute mic, 2 căței de usturoi, semințe de chimen, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper, 1 frunză de dafin, iaurt.

Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se taie în bucăți mai mici și se fierbe în apă cu sare.
Se încinge uleiul într-o cratiță, se adaugă prazul, usturoiul, feniculul și ardeiul iute, toate tăiate mărunt.
Se călesc pînă cînd se înmoaie prazul, se adaugă morcovii și țelina date pe răzătoare. Se mai că­lesc cinci minute și se oprește focul.
Într-o oală se pun la fiert doi litri de apă și, cînd a început să clocotească, se pun legumele călite.
Se condimentează, se fierbe pînă cînd se înmoaie legumele, se adaugă roșiile curățate de pieliță și tăiate în cubulețe, frunza de dafin și două linguri de pastă de tomate.
Se fierbe timp de 15 minute, se ia oala de pe foc, se scoate frunza de dafin și se pasează legumele. Se pune din nou pe foc, se adaugă o linguriță de semințe de chimen, fasolea verde și se mai fierbe cinci minute.
Se servește fierbinte sau rece, cu smîntînă sau iaurt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.