Supă de pasăre 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 2 h 
    
  
    
    Complexitate: medie
    
  
    
     
    Ingrediente: 3-4 kg carne de găină, 3-4 l apă, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 păstîrnac, pătrunjel, piper, 1 linguriță sare.
    
  Mod de preparare: Pentru supă se alege o găină grasă și nu prea tînără. Găina, curățată și spălată, se așează într-o oală în care se toarnă 3-4 l apă, după mărimea găinii. Se așează la foc potrivit. Se continuă apoi pregătirea supei, procedînd întocmai ca și la supa de carne, cu deosebirea că la supa de găină se adaugă zarzavatul cînd pasărea a fiert pe jumătate. Cantitatea de zarzavat trebuie să fie mai mică decît la supa de vacă. Supa de pasăre se poate prepara și fără zarzavat, doar cu o ceapă, în acest mod păstrîndu-se gustul de pasăre mai pregnant. 
La sfîrșit, se adaugă pătrunjelul.
     
     |