Supă de legume cu broccoli și conopidă
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 2 morcovi, 500 g broccoli, 1 conopidă, 300 g conopidă romanesco, 1 fir de praz, 1/4 țelină, 2 căței de usturoi, 1 ardei iute, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper, smântână, busuioc verde, busuioc uscat.
Mod de preparare: Prazul se curăță, se spală și se taie în rondele. Morcovii și țelina se curăță de coajă, se spală și se taie în rondele, respectiv felii.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiță, se pun prazul, legumele tăiate și se călesc până când se înmoaie.
Se pune o oală cu trei litri de apă la fiert, se adaugă legumele călite, broccoli și conopida rupte în buchețele mai mici, conopida romanesco tăiată în bucăți mărunte, sarea și piperul.
Se lasă să fiarbă până când legumele devin moi, se presară busuiocul uscat și usturoiul pisat, se mai fierbe cinci minute, apoi se presară busuiocul verde tocat mărunt.
Se oprește focul, se lasă să se răcească puțin, se pune ardeiul iute crestat și se toarnă smântână după gust.
Se acoperă cu un capac și se lasă să stea deoparte timp de zece minute, apoi se servește.
În loc de smântână, se poate folosi iaurt slab sau sana.
|