Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Supă cremă de raci
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 tulpini de praz, 1 ceapă, 2 morcovi, 4 roșii, 500 g raci (de preferat de rîu), 100 g orez, apă, ulei, sare, o foaie de dafin.

Mod de preparare: Racii se prăjesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separă carnea de restul carapacei. În alt recipient, se pun la călit, la foc mic, prazul și ceapa tăiate mărunt; se adaugă și morcovii tăiați, roșiile tăiate cubulețe (fără coajă și fără sîmburi, dacă se dorește), orezul și foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se aruncă, ci se pisează într-o piuă pentru usturoi și se adaugă la amestecul de legume de pe foc. Se adaugă apa și se lasă la foc mic timp de 25 de minute. După ce a fiert, se trece prin mixer și apoi prin sită, să se elimine impuritățile. Carnea de rac se toacă marunt și se pune peste cremă în farfurie.
Se poate decora cu pătrunjel tocat mărunt. Se servește caldă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.