Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Știucă cu legume (II)
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 știuci, 500 g fasole verde, 300 g morcovi baby, 2 cepe, 1 căpățână de usturoi, 2 ardei capia, 1 ardei iute, 2 lămâi, 200 ml vin alb sec, ulei de floarea soarelui, sare, piper, pătrunjel, varză albă.

Mod de preparare: Usturoiul se curăță de foi, se spală și se pisează. Se amestecă bine cu apă, sare și se acoperă cu o farfurie.

Știucile se curăță, se spală și se condimentează. Se umplu în interior cu frunze de pătrunjel, felii de lămâie și puțin ardei iute tocat. Se așează într-o tavă, împreună cu fasolea verde spălată și tăiată în bucăți mici, morcovii tăiați în jumătăți sau lăsați întregi, ardeii tocați și cepele feliate.

Se toarnă deasupra o cană de apă, vin alb, ulei și se condimentează. Se acoperă cu folie de aluminiu, se introduce în cuptorul încins și se lasă 20 min. la foc potrivit.

Se îndepărtează folia, se verifică dacă s-au fiert legumele și, dacă mai este nevoie, se adaugă apă. Se mai lasă în cuptor încă 10 min.

Se scot din tavă într-un vas înalt, se toarnă deasupra mujdeiul și se lasă acoperite 10 min.

Se servește fierbinte, presărat cu verdeață tocată și salată de varză.

Ca băutură însoțitoare, se recomandă Pinot Gris.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.