Stavrizi în sos de vin 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 45 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
     
    Ingrediente: 2 kg stavrizi, 200 ml ulei, 150 ml vin alb, 250 ml apă, 2 lămîi, 150 g măsline, sare, piper, ienibahar boabe.
    
  Mod de preparare: Stavrizii se curăță, se spală, se împart în bucăți de circa 5 cm, se sărează și se lasă la scurs. într-o cratiță se așază bucățile de pește una peste alta. într-o oală se amestecă vinul, apa, uleiul, mirodeniile. Se toarnă acest amestec peste pește, se acoperă cratița, se lasă cam 35 de minute ia cuptor, până când peștele este fiert, iar sosul a rămas suficient de consistent (la nevoie, se mai adaugă apă).
     
     |