Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Sos de mere
Rețetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 1/4 kg de mere, 50 ml smîntînă, 20 g făină, 25 g unt, o linguriță zahăr, zeamă de lămîie, pătrunjel, țelină.

Mod de preparare: Merele, curățate de coajă, rase prin răzătoarea cu găuri mari sau tăiate în felii de 1 cm grosime, se fierb 10 minute într-o cratiță cu 1/4 l apă sau supă de oase sau de zarzavat. Se pun un vîrf de linguriță cu sare sau 1/2 linguriță Vegeta și o frunză de țelină. Cînd merele sînt fierte, se adaugă făina amestecată cu smîntînă și 2 linguri cu apă rece, lăsîndu-se să fiarbă 2-3 clocote. Dacă este prea gros, se diluează pînă cînd devine ca o smîntînă subțire. După ce cratița se ia de pe foc, se adaugă untul proaspăt și pătrunjel tăiat mărunt. Cine dorește mai acru, adaugă cîteva picături de lămîie și o linguriță cu zahăr care-i va da gust plăcut. Se servește cu rasol de pasăre, vacă, vițel, cu limbă fiartă, ficat prăjit natur, șnitele, friptură înăbușită, toate asociate cu piure de cartofi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.