Sos Guacamole (I) 
    
    Rețetă tradițională din Mexic 
    
    Rețetă lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 20 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Porții: 4
    
  
    
     
    Ingrediente: 1 avocado, 100 g brânză topită sau Philadelphia, 50 g parmezan, 1 ceapă mică, 1 cățel de usturoi, 8 roșii cherry, sare, zeamă lime (lămâie verde). 
    
  Mod de preparare: Se taie bucăți avocado, după ce s-a curățat de coajă, ceapa, roșiile, usturoiul. Se pun toate în robot și se toacă mărunt, se adaugă brânza și parmezanul cubulețe și se amestecă pînă se obține o pastă. Se pune sare și zeamă de lime după gust. 
 
Cui îi place mai picant poate adăuga și un ardei mic iute (chili). 
 
Se servește cu pui, pește, legume la grătar sau simplu cu pâine prăjită.
     
     |