Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Scrumbii italiene
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 scrumbii, 500 ml vin alb, 2 morcovi, 1 ceapă, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeață, 3 linguri ulei.

Mod de preparare: Se curăță scrumbiile și se spală cu apă rece. Se presară sare și se lasă să stea 10 minute. Se curăță morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subțiri, se pun într-o oală, se adaugă sare și boabe de piper și se acoperă cu vin alb. Se fierbe zarzavatul 20 min., după care se pun scrumbiile întregi și se fierb împreună cu zarzavatul încă 20 min. Se scot și se pun pe un platou usor adîncit și se înconjoară cu sos de ciuperci.
Sosul se prepară din ciuperci spălate bine, tăiate felii subțiri și scăzute pe foc mic cu ulei, sare și boabe de piper. Cînd ciupercile s-au înmuiat, se adaugă peste ele un pahar din supa în care a fiert peștele. Se scade totul pe foc mic, după care sosul de ciuperci se toarnă fierbinte peste scrumbii.
Se servesc imediat, cu verdeață tocată deasupra.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.