Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Scrumbii cu ciuperci (II)
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 200 g ciuperci, 2 cepe uscate, 4 fire de ceapă verde, 1 pahar vin alb sec, 1 lămîie, 2 gălbenușuri, 120 g unt, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se curăță ciupercile și ceapa uscată, se taie julien, iar ceapa verde se taie în bucăți lungi de 2-3 cm. Scrum­biile se curăță, înlăturîndu-li-se capul și intestinele, se spală și se usucă apoi cu un prosop de hîrtie. Se taie în bucăți și se ung cu sare și piper, după care se pun într-o tigaie fierbinte, în care s-au topit 50 g unt. Se adaugă peste ele ciupercile, ceapa uscată și cea­pa verde. Se toarnă vinul, zeama de lămîie, se acoperă vasul și se lasă să fiarbă, la foc mediu, timp de 20-25 de minute. Cînd este gata, se scot legu­me­le și peștele și se așază pe platoul de servire. Zeama se lasă să scadă pe foc, legându-se sosul cu cele două gălbe­nu­șuri și restul de unt.
Se acoperă scrum­biile și garnitura de legume cu sos și se presară pătrunjel verde tocat mărunt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.