Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Șalău cu legume picante

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 fileuri de șalău (a 150 g fiecare), zeama de la 1/2 lămâie, sare, piper alb, 1-2 legături usturoi verde, 200 g morcovi, 200 g gulii, 1 ceapă, 200 g țelină, 1 linguriță boabe de piper, 100 g kaiser sau costiță afumată (cu foarte puțină grăsime), 2-3 linguri ulei, făină, 40 g unt.

Mod de preparare: Fileurile de pește se spală, se zvântă și se condimentează cu zeamă de lămâie, sare și piper după gust. Usturoiul verde se curăță, se spală și se taie în rondele. Guliile, morcovii și ceapa se curăță, se spală și se taie în bețigașe subțiri cât o scobitoare. Boabele de piper se zdrobesc în piuliță - nu foarte mărunt. Kaiserul se taie în fâșii subțiri și se prăjește puțin în uleiul încins, la foc mic. Se scoate și se pune deoparte. Fileurile de șalău se dau prin făină și se frig pe ambele părți, câte 2- 3 minute, în grăsimea lăsată de kaiser. Se scot și se țin la cald. Se scurge grăsimea din tigaie, se șterge tigaia și se încinge untul. Se adaugă boabele de piper pisate, se amestecă puțin, apoi se pun legumele și 2 linguri de apă. Se amestecă și se lasă să fiarbă la foc mic cca 5 minute. Se sărează și se adaugă usturoiul verde și kaiserul.
Se servesc fileurile de pește cu sosul de legume și cu garnitură de cartofi natur.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.