Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Șalău cu garnitură de legume
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 fileuri de șalău, 450 g fasole verde, 3 morcovi, 3 ardei grași roșii, 2 cepe, 4 roșii, 350 g ciuperci, 1 lămâie, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel, usturoi.

Mod de preparare: Fileurile de șalău se spală, se stropesc cu sucul de lămâie și se lasă deoparte timp de zece minute pe un platou.

Se șterg cu un șervet absorbant, se condimentează cu sare, piper și se prăjesc în ulei încins, la foc moderat. Când sunt gata, se scot, se pun pe un șervet absorbant ca să se elimine uleiul în exces.

Morcovii și fasolea verde se fierb, se scurg de apă și se pun într-o tigaie în ulei încins. Se prăjesc timp de 5 min. la foc iute, apoi se adaugă ciupercile curățate de pieliță și lăsate întregi sau tăiate pe jumătate și cepele tăiate în bucăți mai mari.

Ardeii se curăță de semințe, se taie fâșii și se pun în tigaie. Se prăjește totul la foc iute 10 min., se adaugă roșiile tăiate în cuburi, sarea și piperul după gust.

Se amestecă și se lasă să fiarbă până când se înmoaie legumele. Șalăul se servește cu legume și pătrunjel tocat, cu mujdei sau cu salată de legume de sezon.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.