Salată ucraineană cu pește afumat 
    
    Rețetă tradițională din Ucraina 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 40 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Porții: 4
    
  
    
     
    Ingrediente: 500 g pește afumat, 3 cartofi mari, 4 morcovi mari, 1 sfeclă roșie, 100 g cașcaval, 300 g maioneză.
    
  Mod de preparare: Se dezosează peștele (macrou sau alt pește, după preferință), se taie felii și se așează pe un platou legumele, în straturi, deasupra peștelui. 
 
Legumele sunt fierte în prealabil și date pe răzătoare. Pentru colorit, se așează astfel: sfeclă roșie, cartofi, morcovi. 
 
După ce se aranjează legumele, se presară cașcavalul dat prin răzătoare, se acoperă totul cu un strat de maioneză. 
 
Nu se sărează, pentru că peștele este sărat.
     
     |