Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată mediteraneană
Rețetă tradițională din Grecia
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 vanata mijlocie, sare, 3 linguri ulei, 250 g rosii mici (taiate in patru), 2 castraveti mici (taiati felii), o ceapa rosie (taiata rondele), 250 g telemea (taiata cubulete de 2 cm), 2/3 pahar cu masline negre fara samburi, 1-2 linguri frunzulite de busuioc (taiate fasii).
Pentru sos: 5-6 linguri ulei de masline, 1-2 linguri otet, un catel de usturoi zdrobit, o lingura maghiran (oregano) proaspat, tocat marunt.

Mod de preparare: Se taie vanata cubulete de 2,5 cm, se aseaza pe o farfurie si se presara cu sare. Se lasa 30 de minute pana ce iese zeama, se clateste cu apa rece si se zvanta cu un stergar.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc bucatile de vanata circa 2 minute, la foc potrivit, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se scurga si sa se raceasca si se pun intr-un castron impreuna cu rosiile, castravetii, ceapa, branza, maslinele si usturoiul si se amesteca bine. Pentru prepararea sosului se pun toate ingredientele intr-un borcan cu capac (bine inchis) si se scutura 10 secunde, pana devine omogen. Se toarna peste salata si se amesteca bine, ca sa se incorporeze.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.