Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată grecească cu chifteluțe
Rețetă tradițională din Grecia

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 cepe, 1 legătură pătrunjel, 400 g carne tocată de vită, sare, piper, 1 linguriță maghiran, 8 linguri ulei de măsline, 500 g roșii, 1 castravete, 1 salată verde mică, 4 linguri oțet, 60 g măsline negre.

Mod de preparare: Se curăță ceapa și se taie mărunt, iar pătrunjelul verde, spălat și zvîntat, se toacă. Se amestecă amîndouă cu carnea tocată, sarea, piperul și 1/2 linguriță de maghiran și se frămîntă bine. Cu palmele ude, se fac circa 16 chifteluțe și se prăjesc aproximativ 7 minute în 2 linguri de ulei încins.
Se spală roșiile și se taie în 4 sau în 8. Castravetele curățat se taie felii, iar salata verde, spălată și zvîntată, se rupe bucăți potrivite ori se taie fîșii.
Se bate oțetul cu uleiul rămas, cu restul de maghiran, cu sare și cu piper și se toarnă peste legume. Se încorporează măslinele, se mai gustă o dată salata de sare și piper și se servește cu chifteluțele fierbinți.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.