Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de vinete cu coriandru
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 2 vinete mici (taiate in doua pe lung), sare, 3 dovlecei mici, 2-3 linguri ulei de masline, 1/2 ceasca frunze de coriandru, 1-2 linguri zeama de lamaie, 1-2 linguri zeama de portocala, 1/2 lingurita piper negru.

Mod de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele sare si se lasa sa stea 15-20 de minute. Dovleceii se taie felii subtiri - pe lung - si se pun deoparte. Vinetele clatite cu apa rece si zvantate se ung cu ulei pe ambele parti si se aseaza pe o tava. Se baga la cuptor - sub gril -, se rumenesc usor, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se pun intr-un castron vinetele, feliile de dovlecei, uleiul, coriandrul si piperul, se toarna peste ele sucul de lamaie si de portocala si se amesteca bine. Salata astfel preparata se serveste ca aperitiv sau ca garnitura langa felul principal.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.