Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de sfeclă roșie cu mazăre
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 8

Ingrediente: 1 kg sfeclă roșie mijlocie, 300 g ceapă, 2 linguri ulei, 1 linguriță seminte de chimen, 1 lingură zahăr, 80 g hrean ras (proaspăt), 150 g mazăre congelată, 350 g maioneză, 4 linguri oțet de mere, 1 1/2 lingură muștar potrivit de iute, sare, piper alb, 1 legătură pătrunjel verde + cîteva fire pentru ornat.

Mod de preparare: Se așează sfecla într-o oală, se acoperă cu apă rece, se pune pe foc (potrivit) și, cînd dă în clocot, se lasă să fiarbă cu capac circa 45 de minute.
Între timp, se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc ceapa și semințele de chimen, după care se presară peste ele zahărul și se lasă puțin să se caramelizeze.
Se curăță sfecla de coajă, se taie cubulețe de 1 cm și se amestecă cu ceapa caramelizată. Hreanul curățat se dă pe răzătoarea mică, iar mazărea se ține un minut în apă clocotită, se bagă sub jetul de apă rece și se lasă să se scurgă.
Se face un sos neted din maioneză, oțet, muștar, 2/3 din hrean, sare și piper. Se taie mărunt frunzulițele de pătrunjel verde. Se pun într-un castron - straturi, straturi - sfecla, mazărea, sosul și pătrunjelul tocat, se presară deasupra hreanul rămas și se garnisesc cu frunzulițe de pătrunjel.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.