Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de macaroane cu ton
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 macaroane scurte, sare, 1 lingura de untdelemn, 1/2 telina (cam 250 g), 1 castravete, 200 g masline, 2 conserve de ton in ulei (a 150 g fiecare).
Pentru sos: 2 catei de usturoi, 2 legaturi de busuioc verde, 1 legatura de patrunjel, 1 lingura de nuci macinate sau date pe razatoarea cea mica, 5 linguri suc de lamaie, 6 linguri de untdelemn, piper.

Mod de preparare: Se fierb macaroanele in apa cu sare circa 10-12 minute, se scurg de apa, se amesteca cu putin untdelemn.
Se curata telina si castravetele, se spala. Castravetele se taie intai pe lung in doua, apoi se taie lateral in rondele subtiri. Telina se da pe razatoarea cea mare. Separat, se scurg maslinele si tonul de ulei.
Pentru sos: se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea cea mica, se amesteca cu patrunjelul si busuiocul tocate marunt, nucile rase, sucul de lamaie, piperul, sase linguri de untdelemn. Se bat bine cu furculita ca sa se formeze o emulsie, apoi se amesteca cu castravetii si telina, maslinele fara samburi si tonul. Se toarna totul peste macaroanele fierte. Se gusta salata de sare, lamaie si piper.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.