Salată de hering cu ceapă 
    
    Rețetă semi-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 30 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
     
    Ingrediente: 500 g hering, 100 g masline, 600g ceapa, 300 g morcovi, 200 ml ulei, 200 g lamaie.
    
  Mod de preparare: Ceapa se curata si se taie rondele. Morcovii se curata, se spala si apoi se dau pe razatoare. Lamaile se spala, se storc 1/2 din cantitate, iar restul se taie felii. Ceapa se amesteca cu 1/2 din cantitatea de ulei și zeama de lamiie. Se așează heringii, care au fost decapitati, curatati de pieliță si portionati, in platou sau pe farfurie si se decoreaza cu rondele de lamiie. Alaturi se aseaza ceapa, morcovul si maslinele, adaugandu-se restul de ulei.
     
     |