Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de ciuperci cu legume și maioneză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 500 g ciuperci, 2 ardei capia, 1/2 țelină, 2 morcovi, 250 g roșii cherry, salată verde, 1 linguriță busuioc uscat, 2 ouă, 1 linguriță muștar, 150 ml ulei, 3 linguri suc de lămîie, sare, piper, tarhon, apă.

Mod de preparare: Ciupercile se curăță de pieliță, se spală și se fierb timp de zece minute în apă cu sare și o lingură de suc de lămîie.
Morcovii și țelina se curăță de coajă, se spală și se fierb. Se scurg de apă, se taie în felii, apoi în cubulețe. Se pun într-un castron împreună cu ciupercile tocate în cubulețe, ardeii capia tăiați în felii și busuiocul uscat.
Un ou se fierbe tare, se oprește gălbenușul, iar albușul se toacă mărunt și se pune peste legumele din castron. Gălbenușul fiert se pasează, se amestecă bine cu celălalt gălbenuș crud, muștar, sare și piper.
Se adaugă uleiul treptat și se mixează pînă cînd rezultă o compoziție omogenă. Se adaugă sucul de lămîie și se amestecă.
Se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se toarnă peste legume, se amestecă și se servește alături de felii de roșii și salată verde, presărate cu tarhon proaspăt tocat.
Dacă maioneza este prea groasă, se poate adăuga puțină apă rece.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.