Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de bame conservată
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Bame, ceapa rosie sau dulce, ardei gras jalapeno, boabe de mustar, cuisoare, piper, coriandru, foi de dafin, catei de usturoi, muguri de capere, miere de albine salbatice, ulei de masline stors la rece, sare de mare, otet de vin din orez, alge marine.

Mod de preparare: Bamele intregi se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cind clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pina se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara. Pentru cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bain-marie (un vas cu apa in care punem borcanele la sterilizat) apoi racite treptat bine invelite in plapuma, etc. Se poate consuma dupa minim 7-10 zile de murat.
Se poate servi ca adaos la salate si compozitiile culinare din orice fel de carne sau ca gustare la scobitoare, alaturi de mezeluri.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.