Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată cu macrouri marinate
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 macrouri de 250 g fiecare, sare grunjoasă.
Pentru salată: 1 salată creață, 2 roșii, 1 ardei gras, 1 lămîie, 5 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămîie, 1/2 linguriță muștar, sare, piper.
Pentru marinată: 3 fire de pătrunjel, 60 ml oțet, 60 ml ulei de măsline, 1/2 linguriță boabe de piper, 1 linguriță boabe de coriandru.

Mod de preparare: Curățați macrourile, spălați-le, zvîntați-le și așezați-le pe o tavă. Sărați-le (cu sare grunjoasă) și presărați peste ele frunze de pătrunjel.
Puneți să fiarbă, într-o crăticioară, 120 ml de apă, oțetul și 60 ml de ulei de măsline, împreună cu boabele de piper și de coriandru.
Turnați marinata fierbinte peste macrouri, înveliți tava în folie de aluminiu, lăsați să se răcească macrourile și dați-le 2 ore la frigider.
Între timp, spălați și zvîntați salata, curățați roșiile și ardeiul, tăiați-le cubulețe, amestecați-le pe toate și puneți-le deoparte, la rece.
Tăiați lămîia felii și pe urmă triunghiuri.
Preparați sosul vinegretă: amestecați muștarul cu zeama de lămîie, încorporați uleiul de măsline și gustați de sare și piper.
În ultimul moment, asezonați salata și puneți-o pe un platou. Așezați deasupra macrourile scurse și presărați triunghiurile de lămîie.
Serviți-le imediat, cu pîine de secară unsă cu unt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.