Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată București

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, sare, 1 linguriță chimen, 1 foaie de dafin, 1 ceapă, 1 lingură zahăr, 1/4 l supă de legume (instant), piper, 3-4 linguri oțet de mere, 75 ml ulei de floarea-soarelui, 250 g castraveți murați, 150 g bacon sau kaizer (opțional), 150 g ardei gras roșu, 150 g ardei gras verde sau galben, 1 legătură ridichi, 1/2 legătură pătrunjel.

Mod de preparare: Cartofii spălați se fierb în apă cu sare, împreună cu chimenul și foaia de dafin. Se scurg, se curăță de coajă și se lasă să se răcească. Între timp, se curăță ceapa, se taie mărunt și se amestecă cu zahărul, supa, piperul, oțetul și uleiul, până se topește zahărul. Cartofii și castraveții se taie cubulețe, se pun în marinată, se țin circa 3 ore, apoi se scurg. Dacă nu se ține post, se taie baconul sau kaizerul în cubulețe și se prăjește câteva minute într-o tigaie de teflon. Se amestecă apoi cu cartofii, se adaugă ardeii tăiați fâșii și ridichile tăiate rondele.
Se presară salata cu frunzulițe de pătrunjel verde.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.