Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Rulouri de vinete cu legume
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 3 vinete, 2 cepe, 2 ardei grași roșii, 1 ardei gras verde, 2 morcovi, 1 țelină, sare, piper, un vîrf de cuțit cu nucșoară măcinată, ulei de măsline, pătrunjel, roșii, ceapă verde.

Mod de preparare: Vinetele se spală, se șterg și se taie pe lungime în felii subțiri. Se presară pe ambele părți sare și se pun pe un tocător să se scurgă timp de 20 de minute.
Se încinge grătarul, se unge cu ulei de măsline și se așează feliile de vinete. Se prăjesc pe fiecare parte timp de 2-3 minute. Feliile se așează una lîngă alta pe tocător ca să nu se lipească între ele.
Țelina și morcovii se curăță de coajă, se spală și se taie în bastonașe subțiri. Ardeii se curăță de semințe și se taie în fîșii. Cepele se curăță de foi, se spală și se taie peștișori.
Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie, se pun legumele, se condimentează cu sare, piper și nucșoară. Se călesc pînă cînd s-au înmuiat, apoi se acoperă cu un capac și se lasă la răcit.
Feliile de vinete se umplu cu legume, se rulează și, dacă este nevoie, se prind cu scobitori la mijloc. Se presară pătrunjel tocat și se servesc.
Se servesc alături de o salată de roșii cu pătrunjel sau cu ceapă verde și ulei de măsline.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.