Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ruladă cu nucă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 250 g nuci măcinate, 180 g zahăr, 30 g cacao, 50 ml rom, 1 ou, vanilie.
Crema: 150 g unt, 100 g zahăr pudra, 3 gălbenușuri fierte, 1 gălbenuș crud, 100 g stafide, 1 plic cu zahăr vanilat.

Mod de preparare: Se pune pe foc o craticioara cu apa pina la jumatate; cind apa clocoteste se pun cele 3 galbenusuri, lasindu-le sa fiarba la foc mic cca 5 min, ca sa se intareasca, apoi se scurg si se pun intr-un castron; se zdrobesc cu furculita cat sunt fierbinti, pina se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga zaharul, galbenusul crud, untul si zaharul vanilat, frecindu-se cu furculita pina cind se obtine o crema. Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pina cind se topeste bine zaharul, apoi se adauga nucile macinate amestecate in prealabil cu cacaua si cu zaharul vanilat, amestecindu-se bine. Se ia jumatate din compozitie sise pune pe o foaie de aluminiu presarata cu nuca macinata, i se da forma de dreptunghi (foaia nu trebuie sa depaseasca 2-3 mm). Apoi se unge cu jumatate din crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strins cu foaia de aluminiu, care se desprinde treptat. La fel se procedeaza si cu jumatate din compozitia care a mai ramas.
Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.